Si MBah dan Tukang Becak
(Senyum Sejenak)
imstp_emo_en2om_logo

Ceritane mbah putri bar blonjo neng pasar Comboran, mulihe pengin numpak becak, nyang2an karo tukang becak’e.

SI MBAH: “Pak, 5.000,- purun nggih ?”

TUKANG BECAK: “Oh dereng saget, 10.000 mawon mbah”.

SI MBAH: “Emoh ah, 5.000 wae to…!!! Mengko ta duduhi dalane, ben cepet tekan omahku yoo…”

TUKANG BECAK: “Mboten saget,mbah… Nek 10.000 nggih kulo purun..”

Mangkel mergo tukang becak’e ra gelem ngeduk’ke rego, akhir’e si mbah putri ngalah, karo munggah lungguh becak,

SI MBAH ngedumel: “Nggih pun, tak bayar 10.000…!!!”

Pas neng dalan..

TUKANG BECAK: “Mandap pundhi mbah…?????”

SI MBAH: (Meneng wae…)

TUKANG BECAK: “Lha niki mandap pundi mbah..???”

SI MBAH: “Kan wes tak omongi dek mau…Nek 5.000 mengko ta duduhi dalane…Ning nek 10.000 yo ora tak kandani omahku ngendi, GOLEKONO DEWE…!!!”

 

(Hahaha… terimakasih buat sahabatku Hwa Yiu yang sudah mengirimkan lelucon ini yang membuat saya tertawa ngebayangin tukang becaknya ngos2an ngayuh becak nya)